02
ф

toni i krasiАнтон Михайлов (вляво) и Красимир Захов не спират да твърдят, че ветеранската секция заслужава повече внимание и трайно присъствие в българското плувно семейство. Това е причината да създадат съвместния си проект за подпомагане на мастърите.

Две от най-ярките имена във ветеранското ни плуване – Антон Михайлов и Красимир Захов, обединиха усилията си и под шапката на ПК „Спринт” (София’) създадоха плувна програма, която ще бъде насочена изцяло към ветераните.

Рядко се среща у нас изявени спортисти, доказали се на една и съща сцена (в случая 100 и 200 м бруст), да са в добри отношения, камо ли да работят рамо до рамо.

Този сценарий обаче не се отнася за тандема Михайлов-Захов.

Първият ни световен шампион басейна – от Крайст Чърч (Нова Зеландия) през 2002 г., Тони Михайлов, като главен треньор, има огромното желание да предаде опита и разбиранията си за здравословен начин на живот чрез спортно плуване.

Тройният световен шампион от Монреал 2014 г. Красимир Захов ще обгрижва проекта на организационно ниво.

Чест и адмирации за двамата ни шампиони, които обявиха пред ПБПС, че ще работят с желаещи над 60 г. възраст безвъзмездно (обявените такси покриват само разходите свързани с материалната база).

Програмата – цели, задачи, причини, за да се запишете ТУК

„Програмата е насочена към всички, които имат плувна цел независимо, каква е тя. Спортът е здраве, спортът е радост, спортът те кара да се чувстваш жив и можещ. Изключително щастлив съм, че Тони ще бъде главен треньор. Любовта му към плуването и в частност към секция ветерани е безгранична”, коментира Захов.

Автор: Димитър Василев

Източник: www.bgswim.info

Comments are closed.